İLKOKULLARDA YETİŞTİRME KURSLARI AÇILACAK! İŞTE AYRINTILARI...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilkokullarda yetiştirme programları (İYEP) için çalıştaylarına devam ediyor.2017 -2018 Eğitim Öğretim yılında seçilen 12 pilot İlde yapılması düşünülen ilkokullarda yetiştirme kursu için seçilen ilçelerin İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımı ile çalıştayın ikincisi de yapıldı. Uzun zamandır Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından üzerinde titizlikle çalışma yapılan İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu Yönergesinin son rötuşlarının yapıldığı biliniyor. Kamuoyunun yaptığı örnek icraatlar(Guinness rekoru,İSO 9001 Belgesi) ile tanıdığı toplantıya katılan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa BAL bu hizmette emeği geçenlere teşekkür ederek şu açıklamalarda bulundu: Milli Eğitim Bakanlığımız İYEP programını başlatıyor.

Program kapsamında ilkokulda öğrenim gören öğrencilerimiz belirli derslerden eksik yönleri tespit edilerek gruplar oluşturulacak bu gruplarda sınıf değil seviye grupları ön planda olacak böylelikle eksik bilgisi olan öğrenciye daha üst seviyedeki bilgiler öğretilmeye çalışılmayacak. Okuma yazma bilmeyene zaten bir şey öğretilmeyeceği gibi 4 işlem bilmeyenlere de matematik anlatılmayacak. Bunu okullarda kurulan komisyon tarafından seviye grupları ayarlayacak . Ayrıca okul müdürü istediği öğretmeni başarısına göre görevlendirecek. İsin özü eğitimde doğru isler ve çalışmalar yapılmakta eksikleri gidererek tamamlama konusunda programlar hazırlanmaktadır. En önemlisi bu şekilde performansa dayalı çalışmalar yapılacak ve sorumluluk okul müdürlerinde olacaktır. İYEP çalışmaları konusunda emeği geçen daire başkanlarımız Sayın Fatih Basak ile Tuncay Morkoç’a teşekkür ediyorum.

Soru 1: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu için seçilen pilot iller neresi? Cevap 1: Ağrı , Ankara ,Bingöl, Edirne , Hatay,İstanbul,Konya,Mardin,Ordu,Siirt,Sivas,Şanlıurfa

Soru 2: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu tüm ülkede uygulanacak mı? Cevap 2: Bu yıl için pilot olarak uygulanacak ardından dönütlere bakılarak bir sonraki 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Türkiye geneli uygulanması öngörülüyor.

Soru 3: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu hangi dersler için açılabilecek? Cevap 3: İlkokullarda Türkçe ve Matematik dersleri olmak üzere 3 modül şeklinde kurs açılabilecek.

Soru 4: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu kaç saat açılabilecek ? Cevap 4: En az 2 saat en fazla 10 saat kurs açılabilecek.

Soru 5: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu hangi sınıf seviyesinde açılabilecek? Cevap 5: Kurs için sınıftan ziyade seviye grupları belirlenecek. 3 seviye grubu oluşturulacak.

Soru 6: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu kaç öğrenci için açılacak? Cevap 6 : En az 6 öğrenci için kurs açılabilecek.

Soru 7: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu onayını kim verecek? Cevap 7: Okullarda Müdür başkanlığında Kurs Komisyonu oluşturulacak kursa girecek öğretmen secimi , öğrenci secimi,kurs onayı ve kurs denetim görevlerinden sorumlu olacak.Kurs onayları İlçe Müdürlükleri tarafından yapılacak.

Soru 8: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu ücreti ortaokul-lise destekleme kursları ücreti ile aynı mı olacak? Cevap 8 : Bu konuda Maliye Bakanlığı ile görüşmeler sürüyor.Muhtemelen benzer kurslar ile aynı şekilde ücretlendirme yapılacak.

Rafet URAL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
veli 3 ay önce

branşlarda müzik,beden eğt,resim den dyk olurmu ALLAH AŞKINA

Avatar
Nevzat Yılmaz 3 ay önce

Çok uzun süre ve çok emek verilerek hazırlanmış bir proğram inş. başarıya ulaşır.