Öğretmenlerin Ek Hizmet Puanlarına Getirilen Yenilikler!

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, hizmet puanı, görev yapılan her bir hizmet alanı için öngörülen puanın, o alandaki çalışma süresiyle çarpımı sonucu elde edilen değerlerin toplamı ile hizmet puanı verilen etkinliklere bağlı olarak oluşacak. Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan öğretmenlerden, zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarında görev yapmaya devam edenler ve zorunlu çalışma öngörülmeyen eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra çeşitli nedenlerle zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarına atananların hizmet puanları, zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarında görev yaptıkları süreyle sınırlı olmak ve görev yapmakta oldukları hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınmak suretiyle her yıl için yüzde 50 artırılarak belirlenecek.

HİZMET PUANLARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

Soru 1. Dyk ve İyep kapsamında yürüttüğüm yöneticilik görevi puanlarını geçmişe yönelik alabilecek miyim?

Cevap : 19/06/2020 tarihi öncesindeki görevlendirmeler puanla değerlendirelemeyecek.

Soru 2. Doktora, Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans diplomaları hangi tarih dikkate alınarak puanlandırılacak?

Cevap: 19/06/2020 öncesi ve sonrasinda mezun olanlara yönetmelik kapsaminda puanlar eklenecek. Doktora 90 Puan Tezli YL 50 Puan Tezsiz YL 30 puan.

Soru 3. Alan öğretmenliği kapsamında yapmış olduğum Tezsiz Yüksek Lisans, Hizmet Puanı olarak eklenecek mi?

Cevap: Yönetmelik kapsamında Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programları puanla değerlendirilmeyecek.

Soru 4. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı ve öncesinde İyep ve Belleticilik kapsaminda ders okutan öğretmenler hizmet puanı alabilecek mi?

Cevap: 19/06/2020 tarihi öncesinde bu kapsamda ders okutan öğretmenler hizmet puanı alamayacak.

Soru 5. 19/06/2020 tarihinden sonra zorunlu hizmet yükümlüsü olmayan bir öğretmen zorunlu hizmet bölgesine tayin olursa artırımlı hizmet puanı alabilecek mi?

Cevap: Evet görev yaptığı süre ile sınırlı olmak kaydıyla artırımlı puan alabilecek.

Soru 6. 06/05/2010 tarihinden önce atandım. Zorunlu hizmet bölgesinde bir okulda çalışıyorum. 19/06/2020 tarihi itibariyle artırımlı hizmet puanı alabilecek miyim?

Cevap: Evet 19/06/2020 tarihi itibariyle sistem puanı otomatik olarak hesaplayacak ve bu tarihten sonra alabileceksiniz.

Soru 7. 06/05/2010 tarihinden önce atandım. 19/06/2020 tarihi sonrasında zorunlu hizmet bölgesinde bir okula tayin olursam artırımlı puan alabilir miyim?

Cevap: Evet. Alabileceksiniz.

Soru 8. 06/05/2010 tarihinden önce atandım. 19/06/2020 tarihi sonrasında zorunlu hizmet bölgesinde bir okula tayin olursam artırımlı puan alabilir miyim?

Cevap: Evet. Alabileceksiniz. Soru 9. Zorunlu hizmet bölgesinde çalışıyorum. 19/06/2020 tarihinden sonra zorunlu hizmet yükümlülüğüm bitiyor. Artırımlı puan almaya ne zaman başlayacağım?

Cevap: Zorunlu hizmet yükümlülüğünü tamamladıgınız tarihten itibaren artırımlı puan alabileceksiniz.

Soru 10. Şu an zorunlu hizmet bölgesinde bir okulda çalışıyorum. Okulum zorunlu hizmet bölgesindençıkarılırsa artırımlı puan almaya devam edecek miyim?

Cevap: Okulunuzun zorunlu hizmet bölgesinden çıkarilması ile ilgili tarih sonrasında artırımlı hizmetpuanından faydalanamayacaksınız.

Soru 11. Tübitak veya Tüba koordinesinde yarışmada öğrencilerim ve projemiz ilk 3'e girdi. Puanalabilecek miyim?

Cevap: Yönetmelik kapsamında ulusal yarışmalar için verilenler; 1. için 15 puan 2. için 10 puan 3. vemansiyon için 5 puan alabileceksiniz. Dereceniz uluslararasi ise 1. 30 puan, 2. 20 puan,3. ve mansiyon 10 puan alabilecek.

Soru 12. İkinci 4 yıllık lisans eğitimim için puan alabilecek miyim?

Cevap: Yönetmelik kapsaminda 10 puan alabileceksiniz.

Soru 13. 9. Madde kapsaminda Doktora, Yüksek Lisans, Tezsiz YL, Patent, 4 yıllık öğrenimlerin hepsindenayrı ayrı puan alabilir miyim?

Cevap: Hayır. Sadece öğrenim durumunuza göre en yüksek puanı alabileceksiniz.

Soru 14. Başarı, Üstün Başarı ve Ödül alanlara verilecek puanları hepsinden ayrı ayrı alabilecek miyim?

Cevap: Hayır, Yönetmelik kapsamından sadece en yüksek puanı getiren belgeniz bu kapsamda puanladeğerlendirilecek( Yönetmelik 9.madde f,g,ğ)

Soru 15. Uluslararası hakemli bir dergide 4 makalem yayınlandı. Her biri için ayri ayrı puan alabilecekmiyim?

Cevap: Evet ama Yönetmelik kapsamında sadece 3 makaleniz değerlendirilecek ve her bir makale için 5puan olmak üzere toplamda 15 puan alabileceksiniz.

Soru 16. E twining kapsamında sertifikam var puan alabilecek miyim?

Cevap: Evet, Yönetmelik kapsamında 15 puan alabileceksiniz.

Soru 17. Türkiye Patent ve Marka kurumundan alınmış patent tescilim var. Puan alabilecek miyim?

Cevap: Evet her bir patent tesciliniz için 30 puan alabileceksiniz.

Soru 18. Türkiye Patent ve Marka Kurumundan tasarım tescilim var. Puan alabilecek miyim?

Cevap: Evet, her bir tasarım tesciliniz 10 puan alabileceksiniz.

Soru 19. Türkiye Patent ve Marka Kurumundan faydalı model tescilim var puan alabilecek miyim?

Cevap: Her bir faydalı model tasarımınız için 20 puan alabileceksiniz.

Soru 20. Tübitak , Tüba, Doktora, Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans(alan öğret kaps. alınlar hariç),başarı , üstün başarı, ödül, ulusal ve uluslararası dergide makale,e twining sertifikasi, patent ve tasarım tescilleri 19/06/2020 öncesi için de geçerli mi?

Cevap: Evet bu kapsamda Yönetmeligin 9. maddesi kapsaminda,10. maddede geçen açiklamalar ve16/07/2020 tarihli bakanlık yazısı dikkate alınarak puan alabileceksiniz.

Soru 21. 19/06/2020 tarihli yönetmelikten önce %100 artirimli hizmet puani aliyordum. %100 olarakalabilecek miyim? Cevap: Evet. Aynı kurumda çalıştığınız ve okulunuz zorunlu hizmetten çıkarılmadığı sürece %100 olarak almaya devam edeceksiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cahit yıldız 1 ay önce

Okul sporların da ülke derecesine puan alabilecek miyiz.

Avatar
Mert 1 ay önce

uluslar arasi konferanslarda kabul goren bildirilere neden puan verilmiyir

Avatar
Ögretmen 1 ay önce

Şu an çalıştığım okulda zorunlu hizmetimi tamamladım. Zorunlu hizmetim bittikten sonra da aynı okulda devam ediyorum. %25, %50 artırımli puanı aldim bu yıl %100 artırımli alacakken yönetmelik değişti ve %50 artırımli alacağım. Bu konuda hak kaybimizin olduğunu düşünüyorum. Buna dair duzenleme yapılır mi sizce?

Avatar
Öğretmennn 1 ay önce

2010 öncesi atandım. Zorunlu hizmet bölgesindeyim ve hiç yer değiştirmedim. Ek öpsün alamıyordum artık alabilecek miyim? Kontrol edince sistemde zorunlu hizmet yükümlüsü değil diyor.

Avatar
İrem 1 ay önce

Alesle ve mülakatla binlerce kişiyi geçerek tezsiz yüksek lisans yaptık fakat yönetmelik gereği hakkımız olan 30 puanı alamıyoruz. Bu konuda açılmış bir dava var mı? Yeniden düzenleme yapılacak mı?

Avatar
Muallime Hanım 1 ay önce

2010 hizmet puani yonetmeligi binlerce ögretmeni magdur etmistir ve hâlâ etmektedir. 2010 oncesi atanan ogretmen 10 yıldır aynı zorunlu hizmet bölgesi okulunda çalışmış fakat 10 yılın artirimli puanini alamamistir. Emek dolu eğitim yillari hiçe sayilmistir. Öğretmenler küstürülmüştür.

Avatar
..... 1 ay önce

Sözleşmeli öğretmen 2 yıla indirilmesi lazım. Bir çok aile bu durumda sorun yaşıyor.

Avatar
Elif öğretmen 1 ay önce

2008 de atandım 2010 da zorunlu hizmet yükümlülüğüm kaldırıldığı için yıllarca artırımlı puan alamadım ve hala zorunlu hizmet bölgesi okulda çalışmaktayım yükümlülüğümün kaldırılması benim suçum değildi birçok öğretmen gibi mağdurum benden beş yıl sonra göreve başlayanlar bile artırımlı puan alarak benim puanımı geçtiler geçmişe yönelik puan kayıplarımız eklensin